Άσχημο σαν τα όρνεα που στέκονται δίπλα σε ένα ετοιμοθάνατο κοπάδι

Η καταγραφή σκέψεων προσωπικών ή μη (σχόλια, κριτική) σε διαφόρων ειδών ιστολόγια αποτελεί μια διαδικασία που εμπεριέχει άσκηση εμπειρία και προσπάθεια. Έχω την τύχη να παρακολουθώ αξιόλογους ιστότοπους και την ευκαιρία κάθε τόσο να μαθαίνω νέα πράγματα. Τα αποφθέγματα, οι σκέψεις που κλίνουν λίγο προς την αντικειμενική θεώρηση του κόσμου, με ελκύουν περισσότερο από τις υποκειμενικές ματιές.

Η αναλυτική σκέψη και η κριτική ικανότητα είναι δύο όπλα που πιστεύω πως χαρακτηρίζουν αρκετούς από αυτούς που κινούνται στο χώρο των blogs. Ακόμη και τα σχόλια ακόμα και οι ματιές στα γεγονότα και το διάβασμα αποτελούν μια προσπάθεια απλών πολιτών να κοινωνούν στα πράγματα, στην κοινή μας ζωή.

Το πνεύμα πρέπει να είναι ισχυρό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους το αλλοιώνει, το πνεύμα σε εγρήγορση, ένας νους φρέσκος δεν έχει να φοβηθεί πολλά.

Σε μια χώρα που έχει μάθει να αντέχει και να υποφέρει το πνεύμα μας ας είναι καθαρό. Αγαπώ την κάθε στιγμή που μπαίνω στο χώρο του blogging. Λατρεύω την αγγλική γλώσσα και είναι μια διέξοδος αυτή η πολύ ωραία ενασχόληση. Εύκολη γλώσσα, προσιτή και γλυκιά στο αυτί.

Έχω μια άποψη και απογειώνεται το πνεύμα μου κάθε στιγμή που τη μεταφέρω στα posts. Η άποψη αυτή δεν αλλοιώνεται, δεν παραποιείται, δεν θρυμματίζεται. Όσοι δεν ελπίζουν και φοβούνται, όσοι τρομάζουν και μένουν μόνοι, όσοι δεν έχουν μέλλον, δεν είναι ευάλωτοι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΒΑΛΕ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΙΣ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

ΨΕΜΑ. Τα κοινωνικά προβλήματα δεν δημιουργούνται από τις οικονομικές αντιξοότητες μόνο, αλλά και από την αδυναμία του ενός να νιώσει πραγματικά τη φρίκη, τα βάσανα ή τον πόνο του άλλου. Αποξένωση!

Δύσκολα μπορούμε να μπούμε στη θέση του φτωχού, του άστεγου, του άρρωστου ή του ανθρώπου που δεν έχει κανέναν κοντά του.

ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ. ΜΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΒΑΡΥ. ΠΙΟ ΒΑΡΥ ΑΠΟ 4 ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΑ, 3 ΑΡΝΙΑ, 5 ΚΟΛΕΣ, 7 ΜΠΥΡΕΣ ΚΑΙ 4 ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΚΡΑΣΙ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΗΜΕΡΩΝ.

Βαρύ σαν μηχάνημα κατεδάφισης κτιρίων και άσχημο σαν τα όρνεα που στέκονται στο έδαφος, δίπλα σε ένα ετοιμοθάνατο κοπάδι βοοειδών.

Ο καθείς και τα όπλα του, ο καθείς και τα μειονεκτήματα του, όμως μόνο σε μια φανταστική κοινωνία θα γινόταν πράξη η ουτοπία. Δεν ζούμε σε μια φανταστική κοινωνία. Ο κόσμος της φαντασίας υπάρχει μόνο στο μυαλό μας.

Χμμ ακούστε με λίγο….

Παλέψτε με τον εαυτό σας, δώστε του χτυπήματα εκεί που πονάει, ταλαιπωρήστε τον λίγο και ανακαλύψτε νέα πράγματα για εσάς που δεν τα είχατε ως τώρα φανταστεί. Μόνο μην κοιτάτε τον καθρέπτη σας. Τουλάχιστον όχι για πολύ. Μπορεί να μην το αντέξετε! Κοιταχτείτε στον καθρέπτη μόνο για να ντυθείτε και να βάλετε την κολώνια σας πριν πάτε για δουλειά. Εάν πέσει το φράγμα της ιδέας πως η εργασία είναι φάρμακο και αγχολυτικό και είναι το μόνο και το πιο ισχυρό αντίδοτο σε όλα, τότε η ελληνική κοινωνία θα έχει κάνει βήματα μπροστά. Μόνο τότε.

Η εργασία γίνεται μόχθος και πάθος σε αυτούς που δεν έχουν άλλα πιο δυνατά όπλα. Όσοι από μας μπορούν και τεστάρουν τον οργανισμό τους και έχουν θέληση, ναι αυτοί θα ανακαλύψουν κι άλλα. Σαν κι εμένα.

Σε μια χώρα χωρίς σπουδαίο μέλλον είμαστε σε ένα ποτάμι αναζήτησης στοιχείων που θα μας βγάλουν από το ρήγμα που δεν βλέπουμε. Το ποτάμι είναι φιλικό. Οι άνεμοι όχι. Πώς θα γίνει να έχουμε ευνοϊκό άνεμο; Δεν είναι στο χέρι μας. Η Φύση αποφασίζει…

 

 

 

No Replies to "Άσχημο σαν τα όρνεα που στέκονται δίπλα σε ένα ετοιμοθάνατο κοπάδι "