ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ;

Το 2019 όπως εξελίσονται τα πράγματα θα έχουμε τριπλές εκλογές (Αυτοδιοικητικές, Ευρωεκλογές και Εθνικές εκλογές). Ευκαιρία να απαντήσουμε σε ορισμένα ερωτήματα.
Όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης που ζήσαμε μας έκαναν σοφότερους; Μας έμαθαν να αξιολογούμε καλλίτερα, κόμματα παρατάξεις, πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς και κρατικούς θεσμούς, μέσα μαζικής ενημέρωσης και δημοσιογράφους, προγράμματα και πρόσωπα;
Η δημοκρατία αυτής της μορφής συμβάλλει στην σωστή αντικειμενική ενημέρωση ή κινείται στα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ και της κρατικής εξουσίας που τα ελέγχουν ; Γίνεται καμία προσπάθεια ανάπτυξης της συμμετοχικής δημοκρατίας από την κεντρική ή την αυτοδιοικητική εξουσία; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.
Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που υπηρέτησε και υπηρετεί ντόπια μεταπρατικά συμφέροντα της οικονομικής ελίτ και τα ξένα συμφέροντα, είναι ανάγκη να το τελειώσει ο Ελληνικός Λαός.
Η κρίση δεν ήρθε ξαφνικά, γενεσιουργός αιτία της, το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, η οικονομική ελίτ, τα ξένα κέντρα εξουσίας, που άλλαζαν τις Κυβερνήσεις, απομυθοποίησε παραδοσιακά κόμματα, που μείωσαν το εισόδημα, αύξησαν την ανεργία, έδιωξαν από την πατρίδα μας το πιο μορφωμένο παραγωγικό κομμάτι, την νεολαία μας, ξεπούλησαν και ξεπουλάνε την πατρίδα μας.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο Λαός ανέδειξε στην Κυβέρνηση τον ΣΎΡΙΖΑ γιατί υποσχέθηκε την ΕΛΠΊΔΑ και την ανατροπή όλων των μνημονιακών πολιτικών των προηγούμενων Κυβερνήσεων. Αυτή η δήθεν ΑΡΙΣΤΕΡΑ αποδείχθηκε χειρότερη αφού υλοποίησε όσα κατήγγειλε ως αντιπολίτευση. Δεν είναι ανάγκη να αναφερθώ στα θέματα αυτά γιατί είναι γνωστά σε όλους.
Αυτό που “πουλάει” αυτή η δήθεν αριστερή κυβέρνηση στους ξένους είναι ότι “εμείς περνάμε, ΨΗΦΊΖΟΥΜΕ, όλα τα μέτρα χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις”, γι’ αυτό επιζητούν την στήριξη τους, ώστε να ξανακοροϊδέψουν τους πολίτες αυτής της χώρας. Η επιλογή αυτή του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε στρατηγική ήττα το λαϊκό κίνημα.
Για το παλιό αναφερθήκαμε. Το νέο δεν έχει φανεί γιατί είναι πολυδιασπασμένο.
Από την κεντρική εξουσία δεν φαίνεται σύντομα να έχουμε λύσεις. Το ελεγχόμενο σύστημα επικοινωνίας το εμποδίζει και τα κοινωνικά δύκτια δεν επαρκούν.
Είναι λοιπόν ανάγκη να ξεκινήσει από τα κάτω, από τις τοπικές κοινωνίες που γνωριζόμαστε, την τοπική αυτοδιοίκηση, αυτή η προσπάθεια ανάπτυξης της συμμετοχικής δημοκρατίας, με προγράματικές συνεργασίες, με ηγεσίες συλλογικές και ανιδιοτελή πρόσωπα, που θα υλοποιούν τις προεκλογικές διακυρήξεις.
Είναι απαραίτητο να πάρουμε πρωτοβουλίες οι αυτοδιοικητικοί πολίτες και να καθιερώσουμε διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και συμμετοχής, δημοψηφισμάτων, θητειών, ανακλητότητας, προγραμματικών συγκλίσεων, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Είναι απαραίτητο να καθιερώσουμε ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ και να προβλέπονται από τον Νόμο.
Διαπαραταξιακές επιτροπές παντού, χωρίς αποκλεισμούς, με χτύπημα της διαφθοράς και της διαπλοκής, καταπολέμηση της εκλογικής συναλλαγής και του μαύρου πολιτικού χρήματος, με ζωντανή διαδικτυακή προβολή των δημοτικών συμβουλίων προς ενημέρωση των πολιτών,. Τα προγράμματα και ο προεκλογικός αγώνας θα προβάλλονται χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις μέσω του δημοτικού διαδικτύου, χωρίς αφισορύπανση, ηχορύπανση, χωρίς το μαύρο πολιτικό χρήμα, που εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα και κυρίως να είναι προσιτό για τη συμμετοχή στους οικονομικά αδύναμους.
Να καταργηθεί το απαράδεκτο φαινόμενο των ετεροδημοτών που περιορίζει την συμμετοχή και τη δημοκρατία. Όπου ζεις εκεί ψηφίζεις.
Ενημέρωση και ανάρτηση του καταλόγου των προμηθευτών, με προτεραιότητα επιχειρήσεις της πόλης, με κριτήριο τον ανταγωνισμό της αγοράς.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να έχουν στην διάθεσή τους φορητούς υπολογιστές με διαδικτυακή επικοινωνία. Έγγραφα να ενημερώνονται, μόνο όσοι δεν μπορούν να χειριστούν τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές.
Δωρεάν INTERNET σε όλους τους Δημόσιους χώρους. Ανάρτηση διαδικτυακή όλων των πληροφοριών για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Δήμου.
Το 2019 είναι ευκαιρία για τους ενεργούς πολίτες να πάρουμε πρωτοβουλίες για να συμβάλλουμε στην εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και να δρομολογήσουμε θετικές εξελίξεις στον τόπο μας και την πατρίδα μας.

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 15/09/2018
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

 

No Replies to "ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ;"