Δύο σε συσκευασία ενός

“Δύο σε συσκευασία ενός”

Άρθρο μου στο “Παρόν” της 23.02.20

Οι δύο μεγάλες βόμβες , βραδυφλεγείς μεν υπαρκτές δια γυμνού οφθαλμού δε, κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή της Χώρας, αποτελούν στοιχείο της καθημερινότητας μας.

-Ο τουρκικός επεκτατισμός-Αναθεωριτισμός κι οι επιβουλές κατά της

Ελληνικής κυριαρχίας (και της Κυπριακής Δημοκρατίας) είναι καθημερινός και εντεινόμενος.

– οι μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται, άσχετα από τις καιρικές συνθήκες (με την «διακριτική» βοήθεια του κουμπάρου Ερντογάν).

Για όσους κατανοούν, τα δύο θέματα είναι αλληλοσυνδεδεμένα.

 Δύο παραδείγματα:

Α. Σε νέα προκλητική δήλωση προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 19.02.20, μιλώντας σε συνεδρίαση του  κόμματος του. Υποστήριξε ότι η Αθήνα έχει αρχίσει να δέχεται το καθεστώς που κήρυξε η Άγκυρα στη Μεσόγειο. «Με την αποφασιστική μας στάση, οι υπόλοιπες χώρες της περιοχής αλλά κυρίως η Ελλάδα σιγά-σιγά ξεκίνησαν να αποδέχονται το καθεστώς που κηρύξαμε στην Μεσόγειο. Μετά τη συμφωνία που καταλήξαμε με τη Λιβύη, ενδυναμώνουμε τις μεταβαλλόμενες ισορροπίες υπέρ της χώρας μας», ενώ υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει αρμοδιότητα για αποφάσεις σχετικά με τη Λιβύη.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε προς τους βουλευτές του AKP,ότι το τρίτο πλωτό γεωτρύπανο που αγόρασε η Άγκυρα θα φθάσει τον επόμενο μήνα, ενώ θα ξεκινήσει να επιχειρεί το 2020.

 Β. Μεταναστευτικές ροές: 300 άτομα έφτασαν στα ελληνικά νησιά μέσα σε ένα μόνο εικοσιτετράωρο, από το πρωί της Τετάρτης έως το πρωί της Πέμπτης.

Τουλάχιστον 184 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν στο αναφερόμενο 24ωρο από το Λιμενικό Σώμα σε πέντε διαφορετικά περιστατικά που σημειώθηκαν στη χώρα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή  σε πέντε διαφορετικά περιστατικά έρευνας – διάσωσης εντοπίστηκαν 34 πρόσφυγες – μετανάστες στην Αλεξανδρούπολη, 7 στη Χίο, 108 στη Σάμο (σε δυο περιστατικά) και 35 στη Κω

Επίσης 122 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν με λέμβους σε ακτές νησιών του Βορείου Αιγαίου και περισυνελέγησαν από το Λιμενικό Σώμα.

Πως απαντά το «πολιτικό προσωπικό» της Χώρας σε αυτές τις προκλήσεις; Ποιώντας την νήσσαν ή,την στρουθοκάμηλο…
Για ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ (για όποιον ακούει από το υπάρχον “πολιτικό σύστημα”):
-Διεκδικήστε τα διεθνώς αποδεκτά δικαιώματα της χώρας για αιγιαλίτιδα ζώνη 12 ναυτικών μιλίων, οριοθετείστε την ΑΟΖ , διακηρύξτε την ανυπαρξία γκρίζων ζωνών στα νησιά και τις βραχονησίδες του Αιγαίου. Από την Συνθήκη της Λωζάνης ορίζεται σαφώς ότι η Τουρκία κρατάει την ενδοχώρα της, τα νησιά Ίμβρος, Τένεδος, Λαγούσες και έχει στο Αιγαίο υφαλοκρηπίδα 3 ναυτικών μιλίων -ενώ τα νησιά και οι βραχονησίδες, κατοικημένες ή όχι, ανήκουν στην Ελλάδα.

-Ενισχύστε τον πληθυσμό στα μικρά ακριτικά νησιά, φτιάξτε υποδομές και τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, δώστε κίνητρα. Δημιουργία «Ταμείου για την Άμυνα»

-Προβάλλεται /υπηρετείστε την Εθνική-Παλλαϊκή Ενότητα.Βάρκα με μετανάστες στο Αιγαίο

.

No Replies to "Δύο σε συσκευασία ενός"