«Αν χρειαστεί στη Μεσόγειο θα μιλήσουμε με γλώσσα που καταλαβαίνουν» (Ερντογάν)

«Αν χρειαστεί στη Μεσόγειο θα μιλήσουμε με γλώσσα που καταλαβαίνουν» (Ερντογάν)

άρθρο μου στο “Παρόν” της 06 -07/07/19

Επιτρέψτε μου λίγο να παρεκκλίνω από το προεκλογικό κλίμα, έτσι ή αλλιώς σήμερα ψηφίζουμε, να επανέλθω στις τελευταίες απειλές του Αναθεωρητή γείτονα. Ο Ερντογάν δεν ησυχάζει δευτερόλεπτο- σε αντίθεση με πολλούς αραχτούς «δικούς» μας. (και όχι μόνο τώρα που είναι καλοκαίρι, μιλάμε για «αραχτούς διαρκείας»)

  Νέες απειλές εκτόξευσε λοιπόν στις 4/3/19 ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τις τουρκικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο. «Στην ανατολική Μεσόγειο κάνουμε όλα τα νόμιμα βήματα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε. Όμως αν έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα, τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν και ξέρουμε να το κάνουμε. Είναι απαράδεκτο να διεκδικούν πράγματα εκεί όσοι δεν έχουν δικαιώματα. Άλλωστε και η “νότια Κύπρος’’ (δηλαδή η Κυπριακή Δημοκρατία) δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ με τη νομιμότητα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στην Κίνα.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε στην ΕΕ για την ένταξη της Κύπρου και υποστήριξε πως «η ελληνοκυπριακή διοίκηση της “νότιας Κύπρου’’ η οποία εντάχθηκε στην ΕE με ύποπτο τώρα προσπαθεί να εκφοβίσει την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’’ με την δύναμη που παίρνει από την Ευρώπη. Η ΕΕ δεν συμπεριφέρεται έντιμα. Στο Μπούργκενστοκ έγινε η μεγαλύτερη αδικία. Η “νότια Κύπρος’’ εντάχθηκε στην ΕΕ ενώ είπε όχι στο δημοψήφισμα ενώ η “βόρεια Κύπρος’’ που είπε το ναι δεν εντάχθηκε. H EE δεν έδωσε και τα χρήματα που έπρεπε να χορηγήσει στην βόρεια Κύπρο. Εμείς πως να πιστέψουμε αυτή την ΕΕ; Αυτοί δεν είναι έντιμοι. Όλοι τους είναι σφετεριστές. Κι εδώ πάλι τα ίδια κάνουν!».

Αναφορικά με τα F-35 και τις πιθανές κυρώσεις από τις ΗΠΑ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισήμανε: «Αν ψάχνετε πελάτη και βρέθηκε ένας και έκανε κανονικά τις πληρωμές του. Πως μπορείς να μην δώσεις το προϊόν του άλλου; Αυτό είναι σφετερισμός».

Εμείς από την πλευρά μας, τα αυτονόητα: απέναντι στον Τούρκικο ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ και ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, σταθεροί, προασπιστές του Αιγαίου, στο πλευρό των αδελφών μας της  Κυπριακής Δημοκρατίας. ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΒΟΥΛΗ. ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΚΑΤΟΧΗ του 37% του εδάφους της από τον “ΑΤΤΙΛΑ”. Ενάντια στην παραβίαση της Κυπριακής ΑΟΖ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

No Replies to "«Αν χρειαστεί στη Μεσόγειο θα μιλήσουμε με γλώσσα που καταλαβαίνουν» (Ερντογάν)"