Ο Δημοκρατικός Πατριωτισμός θα πάρει ρεβάνς

“O δημοκρατικός πατριωτισμός θα πάρει ρεβάνς”

Αντώνης Κοκορίκος

2215
O δημοκρατικός πατριωτισμός θα πάρει ρεβάνς, Αντώνης Κοκορίκος

 

Το 70-80% του ελληνικού λαού αντιτίθεται στα σχέδια ξεπουλήματος της Μακεδονίας, της Βορείου Ηπείρου, της Κύπρου, του Αιγαίου και της Θράκης. Αντιτίθεται στις πολιτικές των Μνημονίων, στη φτωχοποίηση των Ελλήνων, στην νόθευση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Λαϊκής Κυριαρχίας. Αντιτίθεται στις πολιτικές της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και της ελεύθερης εγκατάστασης παράνομων μεταναστών. Αυτό είναι το πλειοψηφικό ρεύμα.

Ο Δημοκρατικός Πατριωτισμός δεν υφίσταται ως οργανωμένο κίνημα. Αυτές είναι οι δυνάμεις του «νέου ΕΑΜ», οι οποίες έχουν τις προϋποθέσεις να οργανωθούν μέσα στην επόμενη πενταετία και να σαρώσουν το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα αποδέχεται την υποτέλεια και την ξενοκρατία. Η πενταετία δεν αναφέρεται τυχαία.

Η ιστορική εμπειρία έχει δείξει ότι πέντε μόλις χρόνια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο και την αποτίναξη της ξενοκίνητης ηγεσίας του ΚΚΕ, το ΕΑΜ ήταν σε θέση να οργανωθεί για να ταρακουνήσει το πολιτικό σύστημα της ξενοκρατίας στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Οι ΕΑΜογενείς δυνάμεις ενεργούσαν τόσο μέσω της αντικομμουνιστικής ΕΠΕΚ (Εθνική Προοδευτική Ένωσις Κέντρου) του Νικόλαου Πλαστήρα, όσο και μέσω της φιλοκομμουνιστικής ΕΔΑ (Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά).

Η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα ήταν η σπίθα που άναψε ο Μακάριος, χωρίς να ρωτήσει την Αθήνα. Στη δεκαετία του 1960, η Ένωση Κέντρου, η οποία ιδρύθηκε με παρότρυνση των Αμερικανών για να ανακόψει την ανοδική πορεία της ΕΔΑ, κέρδισε το 52% με ένα πρόγραμμα εθνικής συμφιλίωσης και ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα, κόντρα στη συμφωνία της Ζυρίχης που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Καραμανλή το 1959. Το ίδιο έγινε και αμέσως μετά τη Χούντα και την τουρκική κατοχή της Κύπρου.

Ενώ το 1974 με την πτώση της Χούντας, η Δεξιά κέρδισε 54%, το ΠΑΣΟΚ την γκρέμιζε με το ανεπανάληπτο 48% το 1981. Μάλιστα με ένα πρόγραμμα που δεν θέλω να σας υπενθυμίσω για να μην μελαγχολήσετε. Ένα από τα συνθήματα ήταν: «Η Ελλάδα, ανήκει στους Έλληνες«. Χωρίς τον πατριωτισμό, δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ, όπως αποδείχθηκε ήδη στην πράξη.

Ο εθνομηδενισμός είναι περιθωριακό κίνημα του 3% και δεν πρόκειται να ανακάμψει ούτε αν ενσωματώσει τους Σκοπιανούς εθνικιστές του Ουράνιου Τόξου, που δεν ξεπερνούν τα 2.000 άτομα. Ο Σόρος , η Μέρκελ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν ψηφίζουν στην Αττική και ο Ερντογάν (ελπίζουμε ότι) δεν θα προλάβει να κάνει παζάρια με τον Τσίπρα.

Εξαγορά ψήφων με επιδόματα

Άφησα τελευταίο το επιχείρημα του Χριστόφορου Βερναρδάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανακάμψει, κερδίζοντας με τα επιδόματα την πλειοψηφία των 750.000 πάμπτωχων Ελλήνων που είναι μακροχρόνια άνεργοι, άεργοι και άστεγοι. Αυτοί οι φτωχότεροι των φτωχών, δεν πρόκειται να ανταλλάξουν το επίδομα με τη Μακεδονία. Είναι πολύ μικροί για τόσο μεγάλες αθλιότητες.

Αυτά τα κάνει μόνον η ελίτ. Ο φτωχός λαός δεν ψηφίζει το ίδιο κόμμα με τον βιαστή του. Το θύμα δεν ψηφίζει το ίδιο κόμμα με τον θύτη. Οι φτωχοί Έλληνες, οι οποίοι αποτελούν το 50% του ελληνικού λαού και είναι αόρατοι για τα ραντάρ των σφυγμομετρήσεων, είναι η ραχοκοκαλιά του Δημοκρατικού Πατριωτισμού. Είναι οι ίδιοι συνταξιούχοι των 400 ευρώ που πήγαν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία μαζί με τους νέους των 400 ευρώ της ανασφάλιστης εργασίας.

Αυτό το «αόρατο» 50% του ελληνικού λαού δεν εκπροσωπείται από τα κόμματα, ούτε από τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους, με πλήρη μισθό και ασφάλιση. Δεν εκπροσωπούνται ούτε στα τηλεοπτικά πάνελ. Έχετε δει κανέναν άνεργο στα κανάλια να μιλάει για εκλογές; Ποιο κανάλι τους κάλεσε ποτέ; Καλούν μόνον βουλευτές, πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους των συστημικών μέσων ενημέρωσης και παίκτες των ριάλιτι. Ποιο κόμμα μίλησε μαζί τους και έβαλε υποψηφίους μακροχρόνια άνεργους;

Όλοι είναι πετυχημένοι. Ούτε καν μετανάστες της κρίσης στη Γερμανία και στην Αυστραλία. Αυτοί οι «αόρατοι» θα γίνουν τα φαντάσματα που θα στοιχειώσουν το “ευρωπαϊκό τόξο” που έχει εφησυχάσει ότι νίκησε την αντίσταση του Έλληνα βιοπαλαιστή. Κι ας έχουμε γίνει το παγκόσμιο πρότυπο προς αποφυγή. Ο φορέας που θα τους εκφράσει θα καβαλήσει το επόμενο πλειοψηφικό κύμα.

No Replies to "Ο Δημοκρατικός Πατριωτισμός θα πάρει ρεβάνς"