Για ποιό λόγο;

“-Για ποιόν λόγο:”

Άρθρο μου στο “Παρόν” της 03.02.19

Μετά την μεγάλη επιτυχία των Τσίπρα-Κοτζιά, που με την «Συμφωνία των Πρεσπών» ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ στους Σκοπιανούς «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική Ταυτότητα» (ούτε στα ποιο τρελά όνειρά τους…), έρχονται δυσκολότερα..Στις 5 και 6 Φεβρουαρίου, θα επισκεφτεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η συνάντηση Τσίπρα — Ερντογάν θα γίνει την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα. Στις 6 Φεβρουαρίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη όπου και θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

«Ο πρωθυπουργός, θα επισκεφτεί στις 5 και 6 Φεβρουαρίου την Τουρκία. Η συνάντηση με τον Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί 5 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα, θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου και δείπνο. Την επόμενη θα επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη όπου θα έχει και συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος.

Αυτονόητο προκύπτει το ερώτημα σε κάθε Έλληνα: για ποιο λόγο αυτή η επίσκεψη, όταν οι απειλές της γειτονικής Χώρας εναντίον μας είναι καθημερινές, όταν η αμφισβήτηση του Ελληνικού Αιγαίου και της Κυπριακής ΑΟΖ έχει γίνει ψωμοτύρι; Τι κέρδος προσδοκά ο κ. Πρωθυπουργός; Ποια άλλη παραχώρηση να αναμένουν οι ΄Ελληνες πολίτες;

-Βουλγάρικα «λόγια του αέρα»

«Πράσινο φως» από τη Βουλγαρία για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ:

Πολλά τα λόγια και οι δηλώσεις κατά της ΠΓΔΜ, ιδιαίτερα όσον αφορά την γλώσσα τους που οι Βούλγαροι θεωρούν βουλγάρικη διάλεκτο. Εντούτοις, την ώρα της απόφασης, η Βουλγαρία, έβαλε την ουρά στα σκέλια,  ενέκρινε το σχέδιο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, με απόφαση του υπουργικού της συμβουλίου.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας, το υπουργικό συμβούλιο της χώρας ενέκρινε το σχέδιο του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στην Βορειοατλαντική Συμμαχία. Με την ίδια δε απόφαση, εξουσιοδότησε την Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ να προσυπογράψει το πρωτόκολλο ένταξης….» Έπεα πτερόεντα».

Ποιος να κουνηθεί ενάντια στην θέληση του ΝΑΤΟ; Βαλκάνια, «παίξε- γέλασε», εντέλει…

No Replies to "Για ποιό λόγο;"