ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Επτά μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές οφείλουμε όσοι εμπλεκόμαστε στα κοινά, να διατυπώσουμε ευθαρσώς τις διαπιστώσεις μας για τα κακώς κείμενα, να ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, ώστε να βάλουν τέλος σε αυτά ή να τα περιορίσουμε, με αξιοκρατικές επιλογές προγραμμάτων και κυρίως προσώπων που θα επιλέξουν να τους εκπροσωπήσουν.

Οι εκτροπές γίνονται από τους δύο κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες του δήμου που είναι ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Το δημοτικό συμβούλιο είναι το κορυφαίο όργανο του δήμου μας που αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη μας. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι υποχρεωμένος να τηρεί κατά γράμμα τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Δυστυχώς παραβιάζει συστηματικά τον κανονισμό.

Μεροληπτεί στους χρόνους των ερωτήσεων- τοποθετήσεων από τις παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους.

Δεν έφερε ποτέ θέμα έγκρισης πρακτικών που όπως θα αποδείξω γίνεται από αδιαφορία; ή γιατί παραποιούνται σε ορισμένα κρίσιμα σημεία, αν όχι με την καθοδήγησή του, με την ανοχή του; Συγκεκριμένα στο δημοτικό συμβούλιο της 19ης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που αφορούσε το ψήφισμα που φέραμε πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, για την τεράστια καταστροφή στο Μάτι με την τραγική απώλεια 99 ανθρωπίνων ψυχών. Στις 2/8/2018 με επιστολή μου ζητώ από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου “Κύριε Πρόεδρε παρακαλώ να μου χορηγήσετε αντίγραφα φωνητικά και γραπτά του δημοτικού συμβουλίου της 30/7/2018” .

Να υπενθυμίσω επίσης την ανάρτησή μου στο διαδίκτυο (fb) για την απαράδεκτη τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Κριωνά που έγραψα για ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ

Ένα άθλιο υποκείμενο, που γίνεται δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Νέας Ιωνίας μετά από πολλές παραιτήσεις, δήθεν αριστερός είναι και μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε χθες 30/7/2018 μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ο άθλιος την φράση << Μερικοί χαίρονται που είχαμε νεκρούς από τις φωτιές>> χωρίς να αντιδράσει η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής και η μείζονα αντιπολίτευση. Αυτοί κυβερνούν τη πόλη μας!!!Αυτοί διεκδικούν να μας διοικήσουν!!!!

Στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου καταγράφεται ο κύριος αυτός ως ΚΡΙΩΝΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ!!!!!!” Τον Σεπτέμβριο μετά από οχλήσεις μου στον πρόεδρο μου δίνει η αρμόδια υπάλληλος όχι με πρωτοβουλία φυσικά δική της, ένα δισέλιδο με σφραγίδα και υπογραφή του προέδρου κ. Αναμουρλόγλου με την τοποθέτηση μόνο του κ. Κριωνά χωρίς ασφαλώς πάλι το ηχητικό ντοκουμέντο. Ενοχλώ πάλι τους αρμόδιους πρόεδρο και υπάλληλο με την διαμαρτυρία ότι αυτό δεν είναι πρακτικό της συγκεκριμένης συνεδρίασης και ζητώ να ικανοποιηθεί πλήρως το αίτημά μου.

Στις 29/10/2018 με καθυστέρηση δύο μηνών, με υπογραφή κ. Χαμαλίδη Κυριάκο Γενικού Γραμματέα του δήμου παίρνω επιστολή που αναφέρει: “ Απαντώντας στην υπ’ αριθ. 17995/2/8/2018 αίτηση σας, σας χορηγούμε αντίγραφα πρακτικών από την κάτωθι συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: 19η Συνεδρίαση και CD με απομαγνητοφωνημένα πρακτικά.” χωρίς πάλι να δίνουν το ηχητικό ντοκουμέντο. Μετά από πολλές οχλήσεις το παρέλαβα και θα σας το κοινοποιήσω μαζί με το γραπτό κείμενο να συγκρίνετε το ηχητικό με το γραπτό για να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματα.

Γιατί τόση μεγάλη καθυστέρηση να ανταποκριθούν στο αίτημά μου; Ιδιαίτερα γιατί στο ηχητικό ντοκουμέντο που μπορούσαν να το δώσουν σε δύο μέρες;

Γιατί με περιπαίζουν τόσο μεγάλο διάστημα δίνοντας μικρά αποσπάσματα, ενώ το αίτημα είναι σαφέστατο; Γιατί απαντά ο κ. Χαμαλίδης Κυριάκος και όχι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Αναμουρλόγλου που είναι και ο αρμόδιος; Γιατί ο δήμαρχος επιτρέπει στον κ. Χαμαλίδη να υπερβαίνει τον πρόεδρο και γιατί το ανέχεται ο πρόεδρος; Προφανώς γιατί ήθελαν να συγκαλύψουν την αθλιότητα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κριωνά. Αυτό έγινε καθαρό όταν σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, ζήτησα να ανακαλέσει τις αθλιότητες που είπε και αν όχι, να πάρουν θέση οι παρατάξεις. Επέμενε ο κ. Κριωνάς πως δεν ανακαλεί και όλες οι παρατάξεις καταδικάσανε εκείνη την τοποθέτηση πλην της πλειοψηφούσας παράταξης που διοικεί το δήμο. Περιττό να επισημάνω πως δεν διαπίστωσα μέχρι σήμερα, ούτε ένα άτομο που χάρηκε για το καταστροφικό τραγικό γεγονός στο ΜΑΤΙ.

Επίσης κάκιστη είναι η ηχογράφηση των πρακτικών, πιστό αντίγραφο της δημοτικής αρχής, χωρίς καμία προσπάθεια βελτίωσης, εξ’ ου και η άρνηση στη πρόταση της ανεξάρτητης παράταξης μας για απ’ ευθείας διαδικτυακή βιντεομετάδοση των δημοτικών συμβουλίων.

Στα πρακτικά ηχητικά και εγγράφως διατυπωμένα που συνημένα σας υποβάλλω, δεν καταγράφεται ο πρόλογος του ψηφίσματος που είναι:

Προς Πρόεδρο Δ.Σ. κ Αναμουρλόγλου

Κοινοποίηση: Δήμαρχο, δημοτικούς συμβούλους και Μ.Μ.Ε

Κύριε Πρόεδρε περιμέναμε στο σημερινό Δ.Σ. να είχατε προνοήσει εσείς και η δημοτική αρχή να φέρει ένα ψήφισμα για την τεράστια θανατηφόρα καταστροφή από την πυρκαγιά της προηγούμενης βδομάδας στο Μάτι Αττικής. Την παράληψη αυτή επιδιώκουμε να την καλύψουμε οι υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι και παρακαλούμε να το θέσετε ως θέμα στη σημερινή συνεδρίαση”.

ΠΑΡΑΤΗΡΉΣΕΙΣ

1)Στη σελίδα 13 του πρακτικού δεν αναφέρεται ο πρόλογος που αναφέρω παραπάνω.

2)Στο τέλος της σελίδας 18 και στο ηχητικό(χρόνος 17,25 λεπτα) παρεμβαίνει ο κ. Μπράτιμος χωρίς άλλες ομιλίες και δεν καταγράφεται στο πρακτικό.

3)Στη σελίδα 23 και 34 και ηχητικό (27,38 και 46ο λεπτό) δίνει δύο φορές το λόγο στον κ. Λαζαρίδη παραβαίνοντας τον κανονισμό, ο πρόεδρος κ. Αναμουρλόγλου ενώ σε άλλους δημοτικούς συμβούλους είναι αυστηρός.

Στη σελίδα 42 και στο χρόνο (1 ώρα και 3ο λεπτό) ο κ. Κριωνάς λέει τις παραπάνω αθλιότητες που αναφέρω και υπάρχει έντονη αντίδραση από δημοτικού συμβούλους της αντιπολίτευσης χωρίς να καταγράφεται στα πρακτικά αυτή η αντίδραση. Αν εσείς που διαβάσετε αυτό το κείμενο γνωρίζετε έστω και έναν που χάρηκε με τα θλιβερά γεγονότα παρακαλώ να το καταθέσετε.

Συνημμένα 3 πρακτικά για εκτύπωση και ηχητικό cd, ψήφισμα που καταθέσαμε.

Αριστείδης Χατζησαββίδης Δημοτικός Σύμβουλος

ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ – ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Προς

Πρόεδρο Δ.Σ. κ Αναμουρλόγλου

Κοινοποίηση: Δήμαρχο, δημοτικούς συμβούλους και Μ.Μ.Ε

Κύριε Πρόεδρε περιμέναμε στο σημερινό δ.σ. να είχατε προνοήσει εσείς και η δημοτική αρχή να φέρει ένα ψήφισμα για την τεράστια θανατηφόρα καταστροφή από την πυρκαγιά της προηγούμενης βδομάδας στο Μάτι Αττικής. Την παράληψη αυτή επιδιώκουμε να την καλύψουμε οι υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι και παρακαλούμε να το θέσετε ως θέμα στη σημερινή συνεδρίαση.

ΨΉΦΙΣΜΑ

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νέας Ιωνίας αποφάσισε σε συνεδρίαση της 30/7/2018 να εκφράσει την βαθειά του θλίψη για την τραγική απώλεια δεκάδων συνανθρώπων μας από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής την 23/7/2018, μεταξύ των οποίων και συμπολιτών μας, και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους.

Η ανικανότητα του κράτους και της Κυβέρνησης να προστατεύσει τους πολίτες είναι απόδειξη, η πλήρης καταστροφή και ο τεράστιος αριθμός των θυμάτων!!!

Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Πρωθυπουργό και το κάλεσμά του προς τους Υπουργούς να αναλάβουν και αυτοί τις πολιτικές τους ευθύνες, χωρίς μια συγνώμη, χωρίς συνέπειες, με περίσσιο θράσος ότι τα έκαναν όλα καλά, φανερώνει όχι μόνο την ανικανότητα τους αλλά και ότι είναι επικίνδυνοι να μένουν στις καρέκλες τους.

Η πολιτική τους να ρίξουν τα βάρη στους προκατόχους τους για το πελατειακό κράτος και τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων διαχρονικά από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, δεν πείθει κανέναν αφού τα ίδια μέτρα για εισπρακτικούς λόγους εφήρμοσαν και αυτοί με πρόσφατες αποφάσεις.

Οι μνημονικές πολιτικές πέρα από τη μείωση του εισοδήματος σε βάρος χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων, εφαρμόζονται σε βάρος της προστασίας και ασφάλειας του πολίτη, μειώνοντας τραγικά τα κονδύλια στους κοινωνικούς τομείς, σε αντίθεση με τα υπεραυξημένα κονδύλια της διάσωσης των τραπεζών, την υπερχρηματοδότηση το ΝΑΤΟ κ.λ π

Απαιτούμε να απολογηθούν και να αποδοθούν ευθύνες από ανεξάρτητη δικαιοσύνη σε όλους τους υπεύθυνους.

Απαιτούμε να γνωστοποιηθούν τα σχέδια της πολιτικής προστασίας που υπήρχαν , αν εφαρμόστηκαν και αν υπάρχουν για όλα τα καιρικά φαινόμενα που αντιμετωπίσουμε.

Τα 22 θύματα της Μάνδρας δυστυχώς δεν συνέτισαν αυτό το ανάλγητο κράτος.

Απαιτούμε από το Δήμο Ν. Ιωνίας να εκπονήσει αξιόλογα σχέδια πολιτικής προστασίας ή να επικαιροποιήσει τυχόν υπάρχοντα , να εκπαιδεύσει το Δημοτικό προσωπικό σε θέματα πολιτικής προστασίας , να δημιουργήσει κατάλληλο τμήμα εθελοντών για ειδικές και ακραίες καταστάσεις πυρκαγιάς , πλημμυρών, σεισμών κ.λπ και να κάνει κοινωνό του ανωτέρω σχεδιασμού του με κάθε πρόσφορο τρόπο τους πολίτες της πόλης μας.

Καλούμε τους πολίτες πέρα από τη θαυμαστή αλληλεγγύη που δείχνουν στα θύματα αυτών των τεράστιων καταστροφών, να απαιτούν συνεχώς την καταδίκη των υπευθύνων, την ανασυγκρότηση του κράτους και την μέγιστη κοινοποίηση των σχεδίων της πολιτικής προστασίας από όλους τους αρμόδιους φορείς.

ΘΩΜΑΪΔΟΥ ΔΈΣΠΟΙΝΑ, ΒΛΑΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ,ΤΣΟΠΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ ΑΡΗΣ, ΜΠΡΑΤΙΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΚΟΛΜΑΝΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Δυστυχώς μειοψήφησε η πρόταση μας λόγω “περίεργης” συνεργασίας και συγκάλυψης κυβερνητικών ευθυνών από την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής και της μείζονος αντιπολίτευσης.

 Ν.ΙΩΝΙΑ(19)30-07-18.pdf

 19η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ Ν.ΙΩΝΙΑΣ 30-07-2018.mp3

 

No Replies to "ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ"